Frequently Asked Questions

“Herlig! 
Men en ting jeg lurer litt på.. vet du hvor vanskelig det er å få oppholds/arbeidstillatelse i NY etter du har tatt en utdanning i Norge?:)”

- Det er veldig vanskelig å få både oppholdstillatelse. Det beste er vel å få seg et internship og en midlertidlig jobbtillatelse som du kan få for 1 år om du søker gjennom et OPT skjema (kun for studenter) og håpe på at bedriften vil sates på deg videre og søke om green card for deg. Eller, så kan du gifte deg med en amerikaner!

 

“Hvor var dere ute?  Er du over 21 eller går dere med promotør osv?”

- Det varierer veldig. Om man har lyst til å dra ut på en klubb så drar man helst med promotør eller venner som har bord. Men, det å feste på barer her er vel like mye gøy og da er det uten promotør. Jeg er 23 år og var allerede fylt 21 da jeg kom hit, så alderen har aldri vært noen problem!

 

“Så utrolig gøy  Hva gjør du i NY egentlig? Studerer du, isåfall hvor?”

- Jeg studerer Fashion Marketing & Management ved Berkeley College.

 

“Har du tips til noen bra utesteder i NY? Skal dit i vår, og da blir det sikkert en tur eller to ut:) Greit å få noen anbefalinger:)”

- Det er mange forskjellige utesteder som er bra i New York. Noen av de jeg liker best er vel Lavo, the Back Room, 1Oak og the Electric Room.

 

“Ser utrolig gøy ut:) du kan vel ikke skrive litt om skolen du gå på? Eller har du kanskje skriver om det før:)”

- Jeg har skrevet flere innlegg om både New York og Berkeley College. En liten oppsummering kommer straks opp under New York i headeren.

 

“Hvilken frisør bruker du i NY? Og hvordan er prisene for striping av håret (om du vet dette)?”

- Frisøren min heter Victoria og var color director på Bumble&Bumble før hun åpnet Whittemore House.

 

“Hei!
Fant tilfeldigvis bloggen din nå nettopp. Tror nok jeg skal bli fast leser jaaa:) Du studerer fashion marketing and business på Berkley eller? Har ikke fått det helt med meg ennå :p sitter på skolen og må bare spørre fort.
Jeg lurer på:
Du får 111 000 elns frå lånekassen til å betale skolen, men skolen koster litt mer? Isåfall, er dette penger du må ha selv? Og hvor fikk du disse pengene?
Har du god økonomi? Jeg har tenkt å begynne på berkley selv, har ikke god økonomi og får nok ingenting av foreldrene mine, så jeg lurer på om jeg ville klart meg…
Har nok mye mer jeg lurer på! Kommer tilbake og spør senere sikkert.”

- Vi som er her I NY får tildelt 209 000 kr i året, med dette skal vi betale husleie, reiser + transport, skole og mat. Og med tanke på at bare skolen er over 110 000 kr I året så sier det vel seg selv at man behøver penger utenom. Jeg jobber så mye som mulig I løpet av sommeren (fra juli til September). Jeg har svært snille foreldre som har hjulpet meg når det har blitt litt trangt om penger, men jeg ønsker aller helst å klare meg selv siden det er mitt valg å studere her og bruke de pengene jeg bruker.

 

“Hei! Hvilken jobb er du har fått?”

- Jeg jobbet som Main Assistant to the Producer i Februar 2011, på Couture Week New York.

 

“Hei. Ser at veldig mange spørr om skolen din, og jeg lurer på mange av de samme spm. som hvordan gikk du frem når du søkte? Må du finansiere første året selv eller får du støtte av lånekassen for alle årene? Har utrolig lyst å søke selv! Kjempe fin blogg, by the way  Liker bloggen og stilen “

-       Jeg fikk hjelp gjennom SONOR (www.sonor.no). De hjalp meg med alt sammen, uten de hadde jeg nok ikke vært der jeg er nå. Når du søker til Berkeley College søker du deg direkte inn på 2 året, noe som gjør at du får støtte av lånekassen fra dag 1.

 

“Hei! Har nesten akkurat flyttet til NY og lurer på et par ting..
Hvor kan man fikse håret sitt til en billig penge? Tenker i hovedsak på å stripe. Og hva kaller de det her? Highlights?
Lurer også på hvor man kan få manikyr, pedikyr og billig massaje?
Har du noen restaurant anbefalinger?”

- Striping av hår kaller de “highlights” Hvis du vil ha en spa dag med hår, manikyr og pedikyr anbefaler jeg deg og dra til Brooklyn. Det er mye billigere der, hvordan kvaliteten er vet jeg ikke, men det er jo verd å prove ;)

 

“Hvor gikk du på skole før du flyttet til New York, og hvordan ordnet du alt når du skulle flytte til New York? Reiser du gjennom en slags organisasjon eller har du ordnet alt selv? Anbefaler du å studere i USA?”

- Jeg jobbet på Oasis som Visual Merchandiser før jeg flyttet hit til New York. Jeg reiser ikke gjennom noen organisasjon, men SONOR (www.sonor.no) hjalp meg med søkeprosessen. Jeg anbefaler alle å studere I USA, om ikke NY er noe for deg så kan jeg garantere at du finner en aller annen stat som tilbyr noe som passer for deg!

 

“Har du tenkt å bo NY for resten av livet, eller har du tenkt å gjøre ferdig studiene også jobbe der nede noen år eller lengre?”

- Jeg ønsker jo å ta med min ærfaring hjem til norge en dag, men når det blir vet jeg ikke. Planen er vel å ta en master + internships for å få så mye ærfaring som mulig før den tid.

 

“Kan du si noen bra barer osv, og hvordan miljøet og sånn pleier å være der inne, er det typisk som på Coyote Ugly om du har sett den, eller er det rolig og fredelig ?”

- Jeg kan garantere deg barer som Coyote Ugly, man finner alt mulig rart her I byen, men man finner også vanlige barer også. Det handler bare å utforske litt og finne noe man liker.

 

“Kan du si litt om priser på leiligheten og hvor lenge du kan bo der nede av gangen “

- Vanligvis skriver man kontrakter for 1 år om gangen, men det finnes unntak. Vi har bodd I leiligheten vår omtrent siden vi kom hit og trives så langt. Vanlig pris på en 2-roms leilighet er rundt 10 000 – 11 000 kroner. Men det kommer også litt ann på området man bor i.

 

“Hei! 
Må bare si at du har en fantastisk blogg! Veldig gøy å lese =)
Jeg og noen venner skal på en 5dagers tur til New York for første gang til våren.
Hva anbefaler du:
April eller Mai?
Hvor bør vi bo, hotell å anbefale?
Bra shopping strøkn, butikker hvor du pleier å handle?
Gode resturanter, og utesteder…
Jeg vil vite alt som er verdt å vite!!”

- Så gøy da. Gled dere! Jeg hadde nok reist I Mai, da har sommeren kommet, men været er heller ikke for varmt. Dra til soho og west village for shopping og Brooklyn for vintage shopping. Hotell er jeg ikke så god på desverre, men det finner du nok på nettet en plass ;) Dra ut på utesteder i Meatpacking District.

 

“Var det vanskelig å komme inn skolen? Og hva slags fag har du på skolen?”

- De ønsker å ha norske studenter på skolen, så jeg vil ikke tro at det er så veldig vanskelig. Vi er de som finansierer skolen kan du si. Men alikevel må du nok ha OK karakterer også. Jeg har masse forskjellige fag, men de er hovedsakelig innenfor mote, markedsføring og “business”.

 

“Hei! Når du er ferdig med utdanningen din, hvilke yrker kan du velge mellom da?
 Har lest at man får internship gjennom Berkeley, hva går egentlig dette ut på? 
Er det mange norske studenter på Berkeley? Elsker bloggen din, og blir inspirert av deg til å følge drømmen min om å studere mote/markedsføring i NY!:)”

- Takk for det :) Berkeley College hjelper deg med å få en 3 måneders praksisplass I det siste skoleåret. Etter jeg er ferdig får jeg en Bachelor I Fashin Marketing & Management. Det er en ganske bred utdannelse så det er mye man kan jobbe innenfor, jeg har ikke bestemt meg enda for hva jeg vil jobbe videre med. Det har kommet en del norske det siste året og akkurat nå regner jeg med at vi er rundt 50 stykker om ikke flere.

 

“Hei, jeg lurte på om du kunne tipse om noen butikker som man burde stikke innom når du er i NY, utenom de store kjedene og de på Broadway i Soho?”

- LF store I Shoho er et must, Reiss er også ganske bra også har du jo mange andre butikker langs West Broadway som er verd å stikke innom.

 

“Hvor kjøpte du Prada-vesken din? Var det helt tilfeldig, eller hadde du sett på den lenge/fått tips?:)”

- Prada vesken min er et vintage kjøp. Kjøpte den for ca. halve prisen av ordinær pris. Hadde sett etter en skoleveske lenge, men at det ble denne Prada vesken var nok litt på impuls-kjøp siden.

 

“Hvordan møtte du kjæresten din? 
Hva gikk du på skolen i Norge? Hvordan ble du blogger gjennom notre?”

- Jeg møtte kjæresten min i September 2008 gjennom en felles venn, men vi ble ikke sammen før noen måneder senere. Jeg  har bare gått vanlig videregående skole og jobbet I to år før jeg søkte på skole til NY. Jeg ble blogger gjennom notre ved at jeg søkte om det.

 

“Hvor mange lesere har du?”

- Det varierer veldig. Når jeg blogger ofte har jeg en god del, men når jeg ikke er like flink er det ikke så alt for mange som leser den ;) Men det er ikke lesertallet som motiverer meg, det er heller tilbakemeldingene.

 

“Flytter til new york snart, og lurer på:
Hva er ditt favoritt utested/klubb?
Favorittbar?
Dette er et litt teit spørsmål: men er det mye kjendiser å se i gatene?
Hvor går du helst når du skal shoppe? Stå på, du har en super blogg!!”

- Takk for det :)  Du må nesten utforske byen selv for det er så mye å velge mellom, men start nede rundt Meatpacking District også kan du jo stikke innom Lavo eller noen andre trendy barer og se om du liker det. Om du ønsker å treffe på kjendiser så er kanskje upper/lower west side gode steder å gå rundt på, eller henge på de hippeste utestedene som Lavo og Boom Boom Room. Jeg vet egentlig ikke helt hvor kjendisene henger, er ikke så opptatt av det i grunn…

 

“Jeg lurer på om du kan snakke litt om leiligheten du bor i, hvor mye du betaler, hvor den ligger, hvor stor den er osv. Veldig fin blogg “

- Leiligheten vår er kanskje 35km2 stor og har 1 soverom , bad og stue. Den har en god planløsning så den er stor nok for oss. Vi betaler rundt 11 000 kr i mnd, noe som er en dyr nok pris. Vi valgte å betale litt mer for litt mindre for å bo i et bra strøk og for tiden bor vi ved The Metropolitan Museum på Upper East Side.

“Hvor lenge har du bodd i NY?”

- Siden September 2009.

 

“Hei. Forresten hadde jeg et lite spm til deg. Hvor har du kjøpt den vesken du har på bildet? =)”

- Den sorte lille vesken min kommer fra Prada og er kjøpt vintage på Upper East Side.

 

 EBB

Kos fant du leiligheten din?! :) kan du gi meg en link :) ka er gjennomsnitt karakteren får å komme inn i Fashion Marketing ?!:)


camilla

Hei. Jeg ska søke meg inn på samme skole høst 2013. Stemmer det at du får avslag i årsprisen som et slags stipend av skolen. Fikk høre at dette var noe en kunne søke om. Evt, får du det?

Når du kom ned 1.gang. Fant du noen du kunne flytte inn sammen med i klassen, eller var du helt på enen hand?

På fohånd takk og lykke til videre!


Helene

Hei, jeg vurdere å søke på berkeley men finner ikke noen spesifikt info om fagen jeg må ha om jeg søker på fashion marketing and management. Kunne du fortalt meg litt om hvilke fag du har og hvordan skole opplegget er?

håper du kan svare det hadde jeg satt stooor pris på!
klem Helene


Skriv en kommentar
bloglovin